Kvarovi na bojleru

Najčešći kvarovi kod bojlera su uzrokovani prestankom rada termostata, grejača, velika količina naslage kamenca u kazanu ili prosto procurenje samog kazana bojlera.
Sreća u nesreći je ta da bojler iako deluje komplikovan na prvi pogled, nije težak za dijagnostikovanje kvara istog. Bez obzira koji je kvar na bojleru, iskusan majstor može vrlo brzo da dijagnostikuje problem i da reši isti.

 

Česti kvarovi na bojleru

Najčešći kvarovi mogu biti neki od sledećih:

  • Curenje vode – Curenje vode iz bojlera može biti uzrokovano oštećenim ventilima, slabo zategnutim spojevima ili pukotinama u kazanu za vodu. Ovo je problem koji treba odmah rešiti kako bi se izbegla veća oštećenja i štete na ostalim stvarima.
  • Neispravan termostat – Termostat je uređaj koji reguliše temperaturu vode u bojleru. Ako se termostat pokvari, može doći do problema sa zagrejavanjem vode ili voda može biti prevruća ili prehladna. Ovaj kvar se može jednostavno rešiti zamenom termostata.
  • Kvar grejača – Grejač je uređaj koji zagreva vodu u bojleru. Ako se grejač pokvari, voda se neće zagrejavati. U ovom slučaju, najčešće rešenje je zameniti grejač.
  • Pucanje kazana – Ako dođe do pucanja kazana, to može biti veliki problem. U ovom slučaju, najčešće se mora zameniti ceo bojler.

Kako biste izbegli ove kvarove, redovno održavajte svoj bojler i pozovite stručnjaka za popravak kada primetite bilo kakve probleme. Redovno čišćenje i provera bojlera može produžiti njegov vek trajanja i uštedeti vam novac na dugoročnoj osnovi.

 

Call Now Button